Înapoi
Contul meu Petiție Program Soluții Știri

Ce este reciclarea și cum colectezi selectiv corect

Reciclarea este operațiunea de valorificare a deșeurilor de ambalaje prin reprelucrarea lor și transformarea în noi produse. 

Ca procesul de reciclare să fie corect, deșeurile trebuie colectate selectiv. Pentru asta, există 3 categorii de containere, care să ne ajute atunci când realizăm sortarea: 

• În containerele de culoare galbenă (plastic+metal) aruncăm: PET-uri, bidoane și cutii din plastic, folia de plastic, pungi de plastic, pahare și recipienți din plastic, ambalaje Tetra Pack pentru sucuri și lactate, cutii din metal, doze aluminiu de suc, capace din metal 
• În containerele de culoare albastră (Hârtie+Carton) aruncăm: ambalaje din hârtie și carton, caiete, cărți, reviste, ziare, plicuri, documente 
• În containerele de culoare verde (Sticlă) aruncăm: sticle fără capac, borcane fără capac. 

Cu ajutorul culorilor, vom ști exact unde-și are locul fiecare deșeu, iar sortarea se face așa: 

1. Desparte-te cum trebuie de gunoi: fiecare la locul lui, în funcție de culoarea containerului. 
2. Împăturește sau turtește deșeurile înainte să le arunci, ca să încapă cât mai multe în container. 
3. Asigură-te că arunci doar ambalajele, fără nimic în plus. Dacă le arunci cu resturi, s-ar putea să pui stop reciclării acelui container. 
4. Ambalajele cu resturi, șervețele murdare sau batistele nazale NU se reciclează. 
5. Tot ce-i de unică folosință, cum ar fi masca, mănușile chirurgicale sau produsele din mai multe materiale ajung într-un singur loc: la deșeuri menajere. 

SEMNEAZĂ PETIȚIA ASAP AICI!