Înapoi
Contul meu Petiție Program Soluții Știri

UN CRĂCIUN FERICIT FĂRĂ PLASTIC

Dacă crezi în ”Moș Crăciun e ASAP”, ești în prima linie a luptei contra problemei plasticului. Atunci îți sărim în ajutor cu niște sfaturi care să te scape de acest material sintetic atât de prezent în timpul sezonului Sărbătorilor. 

Să începem cu împachetatul cadourilor. De obicei, orice hârtie cu suprafață strălucitoare conține plastic. Alege mai bine o hârtie maro de coletărie. Dacă, atunci când o mototolești ea își menține forma neschimbată, atunci poți să știi că e reciclabilă.

Felicitările de Crăciun sunt și ele cauza multor deșeuri. Trimite mai bine ceva virtual, un clip pe WhatsApp sau un e-card cu un mesaj simpatic. 

La capitolul brazi de Crăciun, ideea e următoarea: dacă totuși îți iei unul din plastic, păstrează-l cât mai mulți ani cu putință. Ai și varianta să decorezi o plantă de apartament sau să „construiești„ un copac din lucrurile de prin casă. 

Decorațiunile de Crăciun nu trebuie să umple tomberonul. Mai bine bine gătește niște cookies în diferite forme pe care să le atârni prin casă, ca apoi să ai un treat la îndemână. Împodobește bradul sustenabil: nu cu globuri de plastic ci cu conuri de brad colorate, fără beteală, mai bine ghirlande de hârtie. 

Iar apoi, cuprins de spiritul Sărbătorilor, nu uita de viitorul colectării din școli și semnează Petiția ASAP!


 

Știri similare